OSLO: — Det var bra det, sier Daniel Dahl Johnsen (15), en av elevene i klasse 9D ved Blomdalen ungdomsskole, til fvn.no etter seieren.

Etter å ha blitt sørlandsmestere i pizzabaking tidligere i år, gikk klassen fra Mandal lørdag helt til topps i landsfinalen i Oslo under festivalen Matstreif. Der konkurrerte de mot fire andre ungdomsskoleklasser fra hele landet. Men Mandal-elevenes «Sørlandspizza» ble juryens favoritt.

— Juryen sa det var en kjempegod kombinasjon, og at pizzaen var kjempebra i forhold til tida vi er i nå, forklarer Dahl Johansen.

Det støttes av Thomas Tangen, informasjonsleder i Opplysningskontoret for kjøtt. Han satt i juryen.

— Vi falt ned på elevene fra Mandal fordi de hadde med hele sammensetningen. Pizzaen var veldig fristende, og var godt sammensatt, sier han, som forteller at juryen hadde en vanskelig oppgave og at det var høyt nivå i konkurransen.

Likevel falt juryen altså ned på Blomdalen ungdomsskoles pizza.

— Rent matfaglig var det balanserte smaker, og pizzaen var spennende, sier Tangen til fvn.no.

Han understreker at pizzaen passer for alle aldersgrupper fordi den både var klassisk og hadde innslag av mer ungdommelige smaker som taco.

— Den hadde også lokale matvarer som Sørlandschips og krydder, sier Thomas Tangen.

Oppskrift på «Sørlandspizza»:

Pizzabunn:

½ pk gjær

2 dl lunkent vann

2 ss olje

1 ts salt

4 dl siktet hvetemel

1 dl grovt hvetemel eller grovbaksmell

1 ss oregano

Fyll:

2 ss olje

½ løk

2 fedd hvitløk eller noen blader ramsløk

2 bokser grovhakkede tomater

1 ss sukker

½ tørket oregano

½ tørket merian

1 ss tørket basilikum

¾ ts salt

2 stk kyllingbryst eller 1 pk salatkylling

2 dl Jarlsbergost

2 dl Mozarellaost

1 pose Sørlandschips

1 pk Cherrytomater

Frisk Basilikum

Dressing:

2 dl cremefraiche

1 ts sitronsaft

2 ss finhakket purre

¼ ts nymalt svart pepper

Smak til med salt og sukker

(Kilde: Pressenytt)