Se bildeserie fra da båten sank

KRISTIANSAND: Det var rett ved Kvarodden i Kvåsefjorden at båten gikk på grunn rett før klokken 15.00 lørdag. Båten skal ha kjørt i høy fart da den traff skjæret. Årsaken til grunnstøtingen skal være at båtføreren kjørte på feil side av bøyen ved skjæret.

De tre ombord i båten ringte først bekjente for å prøve å få hjelp. Deretter ble politiet kontaktet, som igjen gav beskjed til Hovedredningssentralen.

Redningsskøyta Kaptein Nygård ble sendt ut for å bistå de tre havaristene og fikk berget dem trygt bort fra den havarerte båten.

— Folkene har det greit, men båten stod ikke til å redde. Den ligger nå nesten helt under vann og kun førerhuset er synlig. Et kystvaktskip er på stedet for å se om det kan gjøres noe med den, opplyser Hovedredningssentralen på Sola klokken 15.30. Senere kom brannvesenet til stedet og hjalp til med å trekke båten inn til Sodefjed.

Christoffer Vikstøl (18) fra Kristiansand kjørte båt forbi stedet akkurat da båten grunnstøtte.

— Vi så de sveivet etter hjelp. Vi måtte snu og prøve å redde de. Men båten var litt tung, kan du si. Vi måtte kjøre den tilbake på skjæret så den ikke skulle synke, sier han til fvn.no.

Han forteller at båten sank ganske kjapt.

— Det var et stort hull i båten, forklarer Vikstøl.

En kvinne og en ung gutt, samt en hund, ble reddet ombord i Vikstøls båt. Mannen fikk skyss av en annen båt.

HJELP AV KYSTVAKTEN: Kystvaktskipet kommer havaristen til unnsetning. Skjærgårdsjeepen er her nesten helt under vannflaten, men senere ble den tauet til land ved Sodefjed. Foto: Fvn.no-tipser