KRISTIANSAND: Tirsdag kveld mistet seks personer førerkortet etter å ha kjørt i hastigheter langt over fartsgrensen på broen. Høyeste hastighet ble målt til 147 kilometer i timen, noe som er nesten dobbelt så mye som lovlig.

UP-sjef i Rogaland og Agder, Steven Hasseldal, er skremt over villmannskjøringen.

— Vi har hatt kontroller på broen tidligere også. Det er tydelig at folk kjører veldig fort der. Seks beslag i løpet av halvannen time sier nok, sier han, og innrømmer at han er overrasket over den siste tidens målinger.

Flere kontroller

Under en fartskontroll på samme sted i slutten av juli, en kontroll som var langt kortere enn tirsdagens, ble to førerkort beslaglagt. Begge førerne kjørte i om lag 150 kilometer i timen.

— Vi var ikke klar over at det er så vill kjøring på stedet. Vi fikk en vekker, sier Hasseldal, som nå varsler flere kontroller på Varoddbroa.

— Vi vil stå ofte der fremover for å få ned hastigheten. Vi kommer til å prioritere dette området, sier han.

Tirsdagens fartskontroll ble gjennomført i vestgående retning på E 18. Utrykningspolitiet målte bilistene midt på broen med laser. Med de høye hastighetene mener Hasseldal at lykken var bedre enn forstanden for førerne.

— Det er mindre fare for ulykker på strekningen siden det ikke er møtende trafikk, men i den hastigheten som bilførerne ble målt til, var faren uansett stor, sier han.

Unge førere

De seks som mistet lappen, var alle i alderen 18 til 35. Den yngste hadde hatt lappen i bare to måneder, mens fire av råkjørerne var i 20-årene.

— Det sier seg selv at dette er personer med liten erfaring. De overvurderer sine egne evner. Jeg tror ikke de tar inn over seg konsekvensene, og tenker at en ulykke ikke skjer dem, sier Hasseldal.

Han tror lysten på spenning er årsaken til råkjøringen.

— Man kjører ikke så fort uten at det er bevisst. Disse glir ikke bare over fartsgrensen litt, sier han.