KRISTIANSAND: 60 dager av dommen er gjort betinget. Mannen må i tillegg betale 150.000 kroner i erstatning til forsikringsselskapet og Sylte.

I mai i år stjal den 26 år gamle mannen fra Kristiansand verktøy, bilstereo-utstyr og andre gjenstander som tilhørte hans tidligere advokat Olav Sylte. Utstyret hadde en verdi av mellom 40.000 og 50.000 kroner. I tillegg kuttet han opp flere flytelegemer på Syltes båt, en RIB til omkring 2,5 millioner kroner. Han ødela også elektronisk utstyr på båten, og ripet opp advokatens sportsbil.

Det var Sylte selv som "oppklarte" tyveriet. Han tok med seg flere venner, og pågrep 26-åringen i hans egen bolig på Tveit. Her ble det funnet tyvegods som tilhørte advokaten.

Retten skriver i dommen at tiltalte hadde et sterkt motiv for å skade Sylte, og at skadeverket ble gjennomført for å ramme tiltaltes tidligere advokat.

Mannen har tidligere gått ut og beskyldt kjendisadvokaten for å ha stjålet kjæresten mens han selv satt i fengsel. Dette benekter Sylte, ettersom kjærlighetsforholdet oppstod flere måneder etter at klientforholdet var over.

I rettspapirene understrekes det at det, for retten, ikke er nødvendig å ta stilling til disse påstandene. Likevel følger retten opp med å skrive;

— Tiltalte skal uansett bedømmes ut fra sin egen oppfatning av den faktiske situasjonen, og retten betviler ikke at han oppfattet det som at forholdet ble etablert mens han selv satt varetektsfengslet og hadde Sylte som forsvarer.

Tiltaltes nåværende samboer har erkjent å ha vært med på innbruddet, og skadeverket mot advokatens eiendeler. 26-åringen har for egen del benektet å ha vært med på dette, noe retten ikke tror på. Det er blant annet funnet skoavtrykk på åstedet, som stemmer overens med avtrykkene som tiltaltes sko avgir. Flere personer har også vitnet mot 26-åringen.

Mannen er tidligere domfelt 18 ganger, hovedsaklig for vinningskriminalitet, narkotika og overtredelse av vegtrafikkloven.