Forrige uke ble Baneheia-dømte Jan Helge Andersen (40) avhørt som vitne i den nye etterforskningen av Baneheia-saken.

Nå har også Viggo Kristiansen vært i avhør. Avhøret gikk over to dager, fredag forrige uke og i dag, mandag.

– Jeg kan bekrefte at Viggo Kristiansand ble avhørt fredag og mandag, sier statsadvokat Andreas Schei ved Oslo statsadvokatembeter til Fædrelandsvennen.

Schei bekrefter også at Jan Helge Andersen ble avhørt i tre dager sist uke.

– Det er ikke avtalt ytterligere avhør av noen av dem, sier Schei.

– Ble de foreholdt resultatet av den nye etterforskningen i avhørene?

– Jeg ønsker ikke å si noe om etterforskningen, svarer Schei.

Oslo Statsadvokatene Johan Øverberg (t.v.) og Andreas Schei. Sistnevnte bekrefter nå at Viggo Kristiansen har vært i nye avhør i forbindelse med Baneheia-saken. Foto: Dan P. Neegaard (arkiv)

– Fornøyd

Fædrelandsvennen har fått følgende kommentar tilsendt fra Kristiansens forsvarer, Arvid Sjødin, via pressekontakt Terje Helland:

«Vi bekrefter at Viggo Kristiansen har vært inne til avhør. Viggo er nå på vei hjem og er fornøyd med jobben Oslopolitiet har gjort. Utover det har vi ingen ytterligere kommentar.»

VG omtalte saken først mandag.

Løslatt

Viggo Kristiansen (42) fikk gjenopptatt sin del av Baneheia-saken i vinter. Oslo-politiet leder den nye etterforskingen.

I 2000 ble åtte år gamle Stine Sofie Sørstrønen og ti år gamle Lena Sløgedal Paulsen funnet voldtatt og drept i turområdet Baneheia.

I februar i år ble saken gjenopptatt, og i juni ble Viggo Kristiansen løslatt etter å ha sonet nær 21 år i fengsel. Kristiansen har hele veien hevdet sin uskyld, mens Jan Helge Andersen har pekt ham ut som hovedmann og initiativtaker.

Avgjørelse i høst

Jan Helge Andersen har overfor Fædrelandsvennen fastholdt at han har fortalt sannheten og ikke var alene om ugjerningene i Baneheia i mai 2000.

Påtalemyndigheten har varslet en påtaleavgjørelse i høst.

– Det gjelder fortsatt, men det er med forbehold om at det ikke er mer etterforskning av betydning som gjenstår. En del etterforskning har tatt lengre tid enn vi hadde sett for oss på forhånd, så her ligger det en usikkerhet, opplyste Schei til Fædrelandsvennen i begynnelsen av oktober.

Politiet har foretatt flere nye etterforskningsskritt etter at saken ble gjenåpnet. Om denne etterforskningen har gitt ny informasjon i saken er ikke kjent.