Langs denne stien og ved denne bekken til høyre ble kvinnen overfalt og voldtatt i Furulunden natt til søndag. Foto: Jarle R. Martinsen

MANDAL: — Det vi hørte i natt var at det handlet om overfall og ran. At det også handlet om voldtekt kommer som et sjokk, sier Jan Kenneth Henriksen.

LES OGSÅ: Ble overfalt og voldtatt

Sammen med Bjørn Rune Åsen, Ann Cecilie Ljøstad, Jens Therkelsen og Monika Halvorsen så de at 4-5 personer kom den medtatte kvinnen til unnsetning etter overfallet natt til søndag.

Gikk selv langs stien

De hadde selv gått langs stien mot campingplassen på Sjøsanden etter å ha deltatt på Skalldyrfestivalen.

- Vi gikk vel hjemover ved halv 2-tiden. Da var det stille i området, forteller Ljøstad.

Langs denne stien og ved denne bekken til høyre ble kvinnen overfalt og voldtatt i Furulunden natt til søndag. Foto: Jarle R. Martinsen

Det er en naturlig sti å ta når man kommer fra sentrum av Mandal. I enden av Nygata begynner en bred sti som fører mot Sjøsanden. Her er det belyst.Etter om lag hundre meter tar stien en høyresving, og her er det ikke belyst. Det er også her bekken kvinnen havnet ut i ligger.

Forferdelig

— Dette er forferdelig å høre om. Vi har vært på Skalldyrfestivalen flere ganger. Det er et flott arrangement og det er synd at noe slikt som dette skjer selv om hendelsen jo er langt utenfor festivalområdet, sier Halvorsen.

Både hun og Ljøstad sier begge at de ikke går alene i mørket - verken i Furulunden eller ellers. De er redde for å bli overfalt.

Ble dømt

I 2011 ble en tyrkisk asylsøker dømt for å ha forsøkt å voldta en kvinne i utkanten av Furulunden, 3-400 meter fra der helgas overfall skjedde.