VENNESLA: — Den er ikke i gang ennå, men nå er oppstart rett rundt hjørnet, lover ordfører Torhild Bransdal, etter at saken kom opp som referatsak i formannskapet tirsdag.

Nå er vi i august og ingenting er skjedd. Vi har jo håpet på byggestart neste høst.

Idrettsplassen er i en elendig forfatning sett med dagens krav til et kombinert fotball- og friidrettsanlegg. En ombygging av plassen er svært etterlengtet.

Les også:

Les også:

Stor ombygging

Vindbjart fotball og IL Vindbjart er enige om en løsning. De vil ha kunstgress på fotballbanen, oppgradering av friidrettsbanen med løpebaner og lengdegrop og kastøvelser lagt inn mot Askedalen.

Det er snakk om rimeligere løsninger enn de første ideene til 80 millioner kroner. Lagene skrev under på en skisse-avtale med kommunen i mars.

I fjor vedtok Sp, Ap og KrF at planlegging må i gang. Rådmannen ville vente, men politikerne bevilget 250.000 kroner og sa at regulering må skje i 2016. ## Lei av å vente

— Nå er vi i august og ingenting er skjedd. Vi har jo håpet på byggestart neste høst. Det kan vi nok se langt etter hvis ikke noe skjer fort, sier styreleder i IL Vindbjart, Ole Martin Omdal på vegne av de to idrettsklubbene.

I den gjenoppståtte friidrettsgruppa er over 150 barn og unge med. Fotballen er størst. Samlet er det over 1000 unge som bruker Idrettsplassen jevnlig.

— Hvis kommunen har så dårlig kapasitet, må de heller leie inn folk. Løftet om fortgang står jo der, og nå må politikerne se til at administrasjonen følger opp, sier Omdal.

Vindbjart ble først lovet oppstart rundt påske. Deretter ble de lovet oppstart før sommerferien. Nå heter det at svømmehallen har tatt så mye tid at ting har blitt utsatt til nå.

Ikke i kommunebudsjettet

Når utbygging kan skje, er uklart, selv om Vindbjart håper på neste år. Prosjektet er ikke lagt inn i kommunens investeringsplan ennå.

Høyre, V, Partiet de kristne og Frp fikk ikke flertall i fjor da de foreslo å legge inn 16 millioner kroner i 2017 og 2018.