Planene om et annet byggetrinn går imidlertid en usikker fremtid i møte. Alt avhenger av om Lindstøl Skip får en leietaker som ønsker å etablere seg her.Det har vært sagt og skrevet mye om utbyggingen på Holmen. Mange har gitt uttrykk for glede over tiltak som medfører at den kolossale industrihallen kan komme noe i skjul når ombyggingen av kontorbygget og senere byggetrinn 2 ble realisert.

¿Hvor langt har Lindstøl Skip kommet i forberedelsene av det arbeidet som skal utføres?

¿Når det gjelder det første byggetrinnet er arbeidene i gang. Målet er at Elektro Skagerrak skal ta i bruk sine nye kontor og lagerarealer her allerede i uke 2 neste år, forklarer daglig leder ved Lindstøl Skip, Arne Lindstøl.

Ved siden av å tilby plass til det store elektrofirmaet i Risør fører ombyggingen og påbygninger av kontorbygget også til at båt og båtrekvisitafirmaet Sjøsenteret kan flytte i nye lokaler. Blant annet får firmaet en utstillingsavdeling slik at varespekteret blir mer og bedre eksponert

Da teknisk hovedutvalg behandlet søknaden fra Lindstøl Skip om det første byggetrinnet var planene for ytterligere et byggetrinn allerede kjent gjennom media. Politikerne i hovedutvalget vedtok at selskapet skulle få tillatelse til å gjennomføre ombyggingen av kontorbygget. Samtidig hadde man også en del kritiske kommentarer til det neste byggetrinnet. Disse gikk blant annet på at prosjektet, slik det ble presentert da, viste et bygg som kanskje ble for høyt og som kanskje lå for nære vannet.

¿Hva skjer med planene for ytterligere et byggetrinn?

¿Vi har ikke kommet særlig mye lenger her. Å ta hensyn til de kommentarene som kom var ikke vanskelig for oss. Men vi har fortsatt ikke sendt inn søknad om tillatelse til å gjennomføre disse planene.

¿Vil det komme søknad i nær fremtid?

¿Det hele avhenger av hva slags beslutning Active ISP tar. Vårt ønske om å bygge var knyttet til at dette selskapet signaliserte ønsker om kontorarealer ved sjøen. Dersom dette selskapet ikke lenger er interessert tror jeg nok at vi også skrinlegger gjennomføringen av neste byggetrinn her på Holmen, sier Arne Lindstøl.