Det er ikke snakk om at utekontaktens rusforebyggende arbeid er nytt av året. I over 10 år har det vært et samarbeid på dette området mellom utekontakten og ungdomsskolen. Dette blir det nå en ende på.

— Dette synes jeg høres merkelig ut. Når man ser statistikker som nå er offentliggjort, og da reduserer det rusforebyggende arbeidet, kan man begynne å lure, sier barnas talsmann i kommunen, Nils Kristian Skarpeteig.

Skarpeteig stiller seg uforstående til at rektor Arne Krogstad, uten engang å informere noen av de andre involverte partene på forhånd, avbestilte Kast Masken, som skulle besøke Vennesla mot slutten av høstsemesteret.

— Da Kast Masken var på besøk i bygda i vår, virket alle parter veldig positive til prosjektet, som vi syntes så svært bra ut, sier Skarpeteig, og forstår ikke at det ikke skulle være plass til både Kast Masken, og ungdomsskolens egne Mot-kampanje.

Kast Masken er et prosjekt som skal aktivisere ungdommen selv, og har i flere bygder og byer satt i gang dramagrupper som har levd sine egne liv etter å ha blitt inspirert av Kast Masken-representantene.

Leder av Skole- og kulturutvalget, , ønsker ikke å legge seg opp i skolens interne politikk, men er kritisk til rektor Arne Krogstads fremgangsmåte i saken.

— Jeg ble veldig skuffet da jeg hørte at Kast Masken plutselig var avbestilt, og jeg har ingen forståelse for at det skal være umulig å kombinere to gode opplegg i det rusforebyggende arbeidet for ungdom i Vennesla, sier Sørli.- Har ikke nok tid

— Dette er blitt tatt opp med lærerne i 10. klassene, og vi har kommet frem til at vi ikke har tid til å kjøre begge oppleggene på skolen, sier inspektør og fungerende rektor ved Vennesla ungdomsskole, Kjellaug Gunnufsen.

Gunnufsen synes skolen har et svært bra eget opplegg, og forklarer at dette er en prioriteringssak.

— Vi har Mot-prosjektet, rettet mot 8.-10. klasse, der en av våre egne lærere Lene Flagestad har fått i stand et fint samarbeid med politiet, og opplegget er veldig bra, forklarer hun, og sier at det skal skje så mye annet på 10. trinn at det derfor er prioritert andre saker enn Kast Masken.

At rektor Arne Krogstad, som for tiden er på ferie, avbestilte opplegget uten å konfrontere utekontakten på forhånd, har Gunnufsen ingen kommentar til.