LILLESAND: Reguleringsplanen ble vedtatt uten tillegg eller endringer. Nå går forslaget, til det som av mange karakteriseres som en av de største og mest offensive utbyggingsplaner nær sentrum på flere år, videre til bystyret til endelig behandling. Det skjer onsdag i neste uke.Det var for øvrig et revidert forslag kommuneplanlegger Grete Sjøholt i går presenterte for politikerne i Lillesand. Bakgrunnen er protester og merknader fra i alt 31 oppsittere i Bergstø og på Kirkehei. De viktigste endringene er at antall båtplasser er redusert fra 310 til 252. I tillegg er hele parkeringen omorganisert og redusert fra 120 til 104 plasser, hvorav ti er foreslått ved Lillesand kirkeParkering på Nygårds Jorde?

Flere av politikerne lot imidlertid skinne gjennom at de helst hadde sett at det ikke hadde vært lagt opp til så mange parkeringsplasser i området.SVs Jørn Brodwall var blant dem med sterkest innvendinger.— Vi er i ferd med å foreta en større utbygging som får konksekvenser for beboerne og brukerne i området. Barnehagen i Bergstø blir sterkt berørt av den storstilte utbyggingen vi nå legger opp til. Jeg mener vi bør droppe parkeringsplassen på sørsiden mot barnehagen, og gjøre området om til snuplass. Flesteparten av parkeringsplassene bør vi i stedet legge til Nygårds Jorde, mente Brodwall.Men vant ikke gehør for utspillet.- Jeg ser en konflikt mellom antall båtplasser og parkeringsplasser. Jeg hadde gjerne sett at det ikke var så mange pakeringsplasser i dette området. Men jeg tror ikke om det er klokt å binde opp parkeringen til Nygårds Jorde, sa varaordfører Solveig Solbakken (Ap).Kommuneplanlegger Grete Sjøholt minnet om at Nygårds Jorde i dag ikke er regulert med tanke på fremtidig parkering.- Vi har gjort grep for å sikre situasjonen til barna i Bergstø barnehage. Å lage en båthavn uten parkering er veldig spesielt, mente hun.- Til å leve med

Ordfører Odd Steindal (H) mener den fremlagte planen er en kompromiss løsning folk bør kunne leve med.- Den vanskeligste biten å svelge er det store parkeringsanlegget tett opp til barnehagen i Bergstø. Men vi ønsker å få til en rask behandling, og jeg mener vi bør vedta utbyggingsforslaget med parkeringsplassene innlagt. Vi kan ikke stoppe planene nå med å gå i gang med nytt reguleringsarbeid for Nygård Jorde, sa han.