I spørsmålet om å la en slagrammet og rullestolavhengig mann få anledning til å ja en flytebrygge liggende i Sevikkilen, var hun nemlig ikke til å rokke.

¿Vi må være prinsipielle, sa hun, ¿det er synd på han som sitter i rullestol, men¿.

Flytebrygga i Sevikkilen har med andre ord skapt problemer. Søkeren har nemlig investert i brygga for, som det ble opplyst i hovedutvalget torsdag kveld, å ha anledning til å kunne rulle ut på brygga i sin rullestol og dermed få nyte godt av sommeren på den måten.

Men dette skulle han selvfølgelig ikke ha gjort uten å søke om nødvendige tillatelser. Det hjelper nemlig lite at han selv er grunneier når almenhetens interesser er truet. Og forvalteren av almenhetens interesser, kommunen, var raskt på pletten og konstaterte at her måtte det søkes.

Gro Johnsen (Sp.) var den som først ga uttrykk for at i denne saken burde politikerne kunne gi dispensasjon.

¿Dispensasjon kan gjelde i hans levetid. Jeg kan ikke hvordan en dispensasjon ødelegger for hvordan loven skal virke, sa hun.

Miljøvernrådgiveren var imidlertid raskt frempå og fastslo at en hytteeier hadde gitt uttrykk for at brygga var lite ønskelig. Dessuten kan ikke hovedutvalget gi dispensasjon fra loven uten at det gjelder særlige grunner. Og i følge fylkesmannen er et handikap særlig grunn kun i helt spesielle tilfeller.

Dette fikk Harald Paulsen (Sp.) til å reagere. Han hadde lite til overs for Ombergs påstand om at det ikke var særlige grunner til å gi dispensasjon i denne saken.

¿Jeg synes han bør få en dispensasjon og at denne bør gjelde i hans levetid, sa han og var dermed helt på bølgelengde med partikollega Gro Johnsen.

Lars Sveen (A) var på sin side ikke på bølgelengde med sin partikollega, Helene Frydenberg, i denne saken. Han ville la prinsippene vike i dette tilfellet.

¿Jeg er ikke enig med deg, Lars, repliserte Helene Frydenberg. ¿Vi må være prinsipielle. Synd for ham at han sitter i rullestol, men¿., kommenterte hun og ble avbrutt av Øyvind Stavelin (KrF.) som undret seg over hvordan en i rullestol i det hele tatt kunne komme seg ut på flytebrygga. Stavelin, som er leder av utvalget, fikk ikke særlig mye respons hos nestlederen i utvalget, Harald Paulsen.

¿Om han har familie eller andre som bærer ham og rullestolen ut på brygga får være opp til ham, sa Paulsen, tydelig irritert over at utvalget også skulle bry seg med hvordan søkeren kunne benytte seg av den 2,5 meter brede flytebrygga.

Enden på visa var at flertallet i hovedutvalget, med 4 mot 3 stemmer, valgte å gi søkeren dispensasjon fra loven slik at han kan ha flytebrygga liggende i Sevikkilen i sin levetid.