LILLESAND: — Det er første gang vi har ilagt bøter i denne type saker i Lillesand. Det var enstemmighet om boten og anmeldelsen. Vi ser på dette forholdet som et alvorlig brudd på plan. og bygningsloven, sier lederen i forvaltningsutvalget i Lillesand, Arve Danielsen (KrF).

Tidligere statssekretær, Fatma Jynge, måtte i mars gå av etter en uke som statssekretær på grunn av Fædrelandsvennens avsløringer omkring familiens brudd på plan- og bygningsloven.

Simon Jynge fikk bot og politianmeldelse mot seg fordi han har erkjent at garasjen har vært brukt til fritidsbolig. Dette er i strid med plan- og bygningsloven. Forholdet ble første gang påpekt i 1995. Daværende eier gjorde ikke noe for å etterkomme pålegget fra forvaltningsutvalget.

Etter befaring i mars har nåværende eier, Simon Jynge, bekreftet at garasjen har vært en beboelsesenhet.

— Jynge har nå etterkommet kravet om å føre bygningen tilbake til sin opprinnelige form. Vannet er ifølge en rørleggererklæring stengt. Også andre ting som gjorde dette til en boenhet, skal være fjernet, sier Arve Danielsen.

Han understreker at Lillesand er et så presset område at politikerne er nødt til å forvalte plan- og bygningsloven strengt. Det akter de å gjøre også i fortsettelse, opplyser Danielsen.