KRISTIANSAND: – Han skjønte at han var mistenkt, og var av den oppfatning at han hadde gjort noe galt. Samvittigheten presset på, sier 29-åringens forsvarer, advokat Alf Ånund Breive, til Fædrelandsvennen.

Det var sent fredag kveld at flere personer troppet opp i leiligheten til den 35 år gamle tidligere dørvakten i St. Olavs vei. Der oppsto etter alt å dømme et basketak som endte med at det ble løsnet flere skudd, og at mannen ble truffet i leggen.

– En person er blitt pågrepet etter at han meldte seg sammen med sin forsvarer tirsdag ettermiddag, bekrefter etterforskningsleder Leif Vagle ved Kristiansand politistasjon.

Onsdag samtykket 29-åringen i fire ukers varetektsfengsling, de to første med brev— og besøksforbud.

– Han erkjenner delvis straffskyld for det som skjedde i leiligheten, opplyser advokat Breive.

I går satt kristiansanderen, som er siktet for legemsbeskadigelse med skytevåpen, i et tre og en halv times langt avhør. Sakens vending kan føre til at politiet står foran en snarlig oppklaring.

– Min klient er innstilt på å bidra med sitt, og har forklart seg, sier Breive.

Politiet er fortsatt sparsommelige med opplysninger, av hensyn til etterforskningen.

– Hvor mange flere har deltatt?

– Det kan vi ikke si sikkert. Vi regner med at det i hvert fall er én person til, sier Leif Vagle.

Den beskutte 35-åringen var i helgen svært lite villig til å bidra til en oppklaring, av hensyn til eventuelle represalier. Naboer i blokka hørte flere personer storme ned trappen etter bråk i leiligheten ved 21.45-tiden fredag kveld.

Politiet valgte å bevæpne seg før de rykket inn for å ta hånd om 35-åringen i boligblokkens tredje etasje. Kriminalteknikere skal ha sikret spor over hele leiligheten.

vegard.damsgaard@fedrelandsvennen.no