GRIMSTAD: Det sier KrFs fylkesordfører Oddvar Skaiaa i Aust-Agder til Fædrelandsvennen.For to uker siden gikk han hardt ut mot partiledelsen og regjeringen i et intervju her i avisen. Han ba partileder Valgerd Svarstad Haugland kalle inn til krisemøter så hun kunne høre direkte fra lokalpolitikere hvordan virkeligheten er ute i landet.Skaiaa mente at KrF særlig taper på at det står så dårlig til med kommuneøkonomien.— Etter mitt utspill var Svarstad Haugland ute i Vårt Land med indirekte trusler om å gå ut av regjeringen hvis ikke kommunene får bedre økonomi. Det gledet meg, sier Skaiaa.På budsjettkonferansen til regjeringen forrige helg sa til og med finansminister Per Kristian Foss og kommunalminister Erna Solberg at kommuneøkonomi nå er viktigere enn skatteletter. - Minst to mrd.

— Kritikken fra oss ute i landet virker. Nå er det viktig at regjeringen følger opp med troverdige tiltak. Vi er nødt til å styrke kommunesektoren med minst to milliarder kroner i budsjettet til høsten. Mindre enn det vil ikke bli forstått, særlig ikke av KrFs velgere, sier Skaiaa.I følge KS har norske kommuner en underkening på mellom fem og ti milliarder årligSkaiaa sier at han ønsker seg penger til kommnesektoren i revidert budsjett allerede i vår, men innser at det blir vanskelig.- En halv prosent rentenedgang betyr 1,5 milliarder sparte kroner for kommunene. Så regjeringen har helt rett i behovet for stramhet, og at vi må gå skrittvis fram. Spørsmålet er hvor man skal stramme, og hvor man skal lette. - Skattlette behøves ikke

Skatteletter er det siste som bør prioriteres, ifølge Skaiaa. Han håper at hele regjeringen etter hvert gir opp sine tanker om skattelette for personer. - Vi er rike nok i dette landet. Skal vi ha skattelette, så må det være for bedrifter, så vi kan styrke arbeidsplassene, sier han.Skaiaa minner om at KrF er et parti som fokuserer familie, omsorg og oppvekst. Derfor mener han partiet straffes ekstra hardt når det sitter i regjering mens kommuner landet rundt må legge ned skoler og sykehjem.