KRISTIANSAND: Nød lærer naken kvinne å spinne... Men det kan bli kostbart om den frister henne til å stjele sine plagg. Det fikk 24-åringen smertelig erfare da hun ble tatt for å ha nasket en truse til 99 kroner fra undertøysavdelingen på Kapp Ahl i Kristiansand.

Da kvinnen ble stoppet av en butikkansatt på vei ut av forretningen, innrømmet hun å ha rappet undertøyet, men nektet å vedta størrelsen på forelegget. Dermed ble saken tatt opp i Kristiansand tingrett, og kvinnen ble der dømt til å betale en bot på 2500 kroner. I tillegg må hun betale 1000 kroner i saksomkostninger. Trusen har dermed kostet henne 3500 kroner.

Kvinnen valgte å ikke stille opp da dommen mot henne ble vedtatt. Hun hadde da fått to sjanser til å til å tilstå tyveriet, men møtte heller ikke disse gangene opp til rettsmøtet.

24-åringen er tidligere straffet en rekke ganger for naskeri, og retten fant ingen formildende omstendigheter i saken mot henne. De peker i dommen på at naskeri er et omfattende samfunnsproblem, som påfører de forretningsdrivende store tap og ulemper.