SØGNE: I fjor tjente Røde Kors 840 millioner kroner på sine spilleautomater. Nå tilbyr Netthandel-gründer og tidligere spilleavhengige Einar Øgrey Brandsdal organisasjonen én million kroner for å droppe automatene.

Det skriver Dagbladet.no.

Dersom Røde Kors ikke innfrir kravet, starter Øgrey Brandsdal en storboikott mot organisasjonen.

— Da vil jeg be hele det norske næringslivet og privatpersoner om å boikotte Røde Kors det neste halvåret, sier han.

- Dobbeltmoral - Inntekter fra automater er å gjøre profitt på folks elendighet. Det vitner om dobbeltmoral at Røde Kors på den ene siden skal hjelpe mennesker i nød, og på den andre siden skaper en nød her hjemme som jeg synes er forkastelig.

— Nå kan Røde Kors ta et standpunkt som gir heder og ære og en million kroner fra meg, sier Einar Øgrey Brandsdal til Dagbladet.no.

Var selv spilleavhengig Han slet selv med spilleavhengighet i sin ungdom, og har erfart gjennom slekt, venner og kolleger hvordan pengespill kan ødelegge mennesker og familier.

— Det er et under at jeg kom ut av spillegalskapen. Da jeg var mellom 18 og 20 år slet jeg voldsomt med avhengighet og brukte alt jeg tjente på spilleautomater. Fra stuen hjemme kunne jeg se blinkende lys fra gatekjøkkenets automater, og tankene dreide seg bare om spill, sier gründeren.

Overføres til Norsk Tipping Fra juli 2007 blir samtlige spilleautomater overført til Norsk Tipping. Øgrey Brandsdal mener Røde Kors bør gi fra seg ansvaret umiddelbart.

— Jeg skjønner at han er utålmodig, sier kommunikasjonssjef i Røde Kors, Bernt Apeland.

Han takker for et generøst tilbud, men sier at sammenlignet med de 190 millionene Røde Kors kommer til å tjene frem til juli neste år er én million kroner litt for lite.

Tjente 840 millioner I fjor tjente Røde Kors 840 millioner kroner på sine spilleautomater, opplyser Dagens Næringsliv.

— Røde Kors kommer til å følge opplegget fra myndighetene og drive automatene frem til juli neste år. Å fjerne denne inntektskilden uten noen form for kompensasjon vil ramme det frivillige Norge og menneskene vi skal hjelpe for hardt, sier Apeland.