OSLO: — Det var litt guffent, sier Asgeir Ruud til fvn.no.

Ruud bor i Oslo, men leste saken på fvn.no om Øystein Finsådal fra Mosby som fant levende mark og møll i en pizzadeig-pose fra Mølleren for et par uker siden. I det kjente han seg godt igjen. Han fant nemlig levende mark i en melblanding til fiberbrød fra Mølleren.

— Det pussige er at jeg kjøpte akkurat den samme melblandingen for en måned siden og fant det samme i posen, sier Ruud.

Han kjøpte begge melblandingene hos samme Rema 1000-butikk på Haugenstua i Oslo. Den første gangen tenkte han at "det er sånt som skjer", men da han igjen fant mark i posen på mandag, tok han kontakt med Mølleren.

— Da sa de at de skulle stoppe partiet, men at sånt kan skje. De kunne ikke gardere seg mot det, og denne høsten har det visst vært ideelt for mark å formere seg, sier Ruud.

Beklager

Inge Sandven ved Norgemøllene beklager hendelsen.

I en epost til Ruud skriver han at det er funnet spinn i posen, noe som tyder på melmøll.

— Møll kan oppstå i korn og melprodukter, men det ikke er noe hyggelig å finne slikt i melet, skriver Sandven.

— Da korn er levende organisme som ikke blir varmebehandlet under maleprosessen, kan det følge med innsektsegg. Under gunstige forhold kan de utvikle seg til larver / insekter i melet. Disse insektene er helt ufarlig, understreker han.

Skylder på mild og fuktig sommer

— Vi har rutiner for å ta knekken på eventuelle skadeinsekter. Likevel vil det fra tid til annen være kunder som finner insekter i kjøkkenskapet, beklager Sandven.

— Kildene til forurensningene kan være mange. I tillegg vil også forhold som høyere temperatur og fuktig vær (gjerne kombinert med langvarig lagring) bidra til at disse skadedyrene utvikles. Sommeren i år har vært uvanlig gunstig for disse insektene, skriver han.

Som plaster på såret får Asgeir Ruud en rekke av Møllerens nye produkter i posten.