SØGNE: — Det ble bestemt på et styremøte i Vinmonopolet i går, sier fungerende informasjonssjef i Vinmonopolet, Halvor Bing Lorentzen til fvn.no.

— Det er Søgne kommune som har meldt sin interesse, og når vi får tilslag, vil vi sikte mot å etablere oss i Søgne i løpet av 2007, sier Lorentzen.

-Fine nyheter

Ordfører Eli D. Løite (H) var ikke klar over nyheten før fvn.no tok kontakt med henne.

— Er det sant? Det var veldig fine nyheter for kommunen, sier Løite.

Hun tror at Vinmonopolet blir positivt mottatt av innbyggerne i Søgne.

— Handelsstanden vil nok bli glade for denne nyheten. Nå slipper de handelslekkasje til Vennesla, Kristiansand og andre steder. Vanlige folk vil være veldig positive til at Vinmonopolet kommer til Søgne, sier Løite.

Trenger lokaler

Vinmonopolet vil deretter starte jakten på et egnet salgslokale.

— Det er jo ikke alle bygninger som kan romme et slikt utsalg. Vi driver selvbetjente butikker som stiller litt krav til varelevering, sier Bing Lorentzen.

— Sørlandet har jo tradisjonelt vært en bastion i kampen mot flere Vinmonopolutsalg, forventer dere motstand fra lokalbefolkningen?

— Nei, så lenge det er kommunen selv som har ytret interesse, forholder vi oss til hva de folkevalgte bestemmer seg for.

Befolkningsgrunnlag

— Vinmonopolet har vært opptatt av å sikre geografisk spredning og å prioritere kommuner som ikke har Vinmonopol i dag, forteller informasjonssjefen.

Ifølge polet er befolkninggrunnlag og bosettingsmønster blant kriteriene som vurderes når nye butikker skal åpnes.

Ved utgangen av 2006 vil Vinmonopolet ha 211 butikker. Med dette bor 79 prosent av befolkningen i kommuner med eget Vinmonopol mens 84 prosent av befolkningen bor nærmere enn 15 km fra nærmeste Vinmonopol. De nye butikkene bedrer tilgjengeligheten til Vinmonopolet i distriktene ytterligere, opplyser Vinmonopolet.

DEBATT: Hvor mener du det nye polutsalget i Søgne bør ligge?