VENNESLA: Det opplyser sykehuset til fvn.no søndag kveld. 20-åringen, som er hjemmehørende i Kristiansand, pådro seg bruddskader i en utforkjøring på riksvei 9 ved Vehus i Vennesla natt til lørdag.

— Han har pådratt seg moderate skader, sier pressetalsmann ved sykehuset, Alf T. Bøhler, til fvn.no.

Han ble først behandlet ved Sørlandet sykehus i Kristiansand, men legen besluttet lørdag formiddag å sende ham videre til Ullevål universitetssykehus. Ifølge akuttmottaket i Kristiansand ble mannen kjørt med ambulanse til Oslo på grunn av dårlig flyvær. Ambulansen kjørte fra Kristiansand i 11.30-tiden.

Vannplaning Politiet fikk meldingen om ulykken klokken 04.39 natt til lørdag. Bilen hadde da kjørt utfor i en sving og truffet en stolpe.

– Sjåføren mistet kontrollen med bilen etter en vannplaning, og bilen krasjet inn i en strømstolpe, sier operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt til NTB.

Promille? Det var to personer i bilen da ulykken inntraff. Ifølge Steinsland er det ikke brakt på det rene hvem som kjørte bilen.

— Derfor er det rutinemessig tatt blodprøve av begge mennene. Vi mistenker promillekjøring, sier operasjonslederen.

Mandag formiddag var det fremdeles ikke klart hvem av de to som kjørte bilen.

— Det er ikke helt avklart ennå. Vi har heller ikke avhørt noen av de to ennå, og det kan ta en stund før det blir gjort, sier politioverbetjent Arne Sundvoll ved Vennesla og Iveland lensmannskontor, og forklarer at politiet venter med avhør til resultatene av blodprøvene er klare.

Høy fart

Ifølge Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt har ulykkesbilen sannsynligvis holdt høy fart.

Den andre mannen, en 23 år gammel mann fra Kristiansand, skal ha kommet fysisk uskadet fra ulykken.