ÖSTERSUND: Beina skalv og ødela verdenscupåpningen i skiskyting for Linda Grubben (27).

Den norske jenta kjempet helt i toppen på onsdagens normaldistanse etter tre skytinger, selv med to bomskudd, men glapp på siste stående skyting og fikk ytterligere tre minutter «i sekken».

– Jeg gikk ikke for hardt, men fikk bare «skjelven» og greide ikke å fokusere riktig. Hodet var bare ikke helt med, sa Grubben til NTB.

Hun var fornøyd med gjennomføringen og særlig langrennstiden, men skuffet over at en soleklar plass på seierspallen gikk i vasken i løpet av et halvminutt på standplass.

Grubben endte på 14.-plass, 2.11,5 minutter bak vinner Irina Malgina fra Russland, som slo toer Liv Kjersti Eikeland med bare 3,6 sekunder.

Bare hjemmefavoritten Anna Carin Olofsson skuffet mer enn Grubben på standplass av topp 30-løperne med sine seks bomskudd.

For Tora Berger ble sesongåpningen svært oppløftende. Hun endte på sjetteplass, 52,4 sekunder bak vinneren.

– Jeg fikk heng på Linda (Grubben), men hun er i klart bedre form enn meg. Resultatet er jeg godt fornøyd med, slo lillesøsteren til Lars Berger fast.

Gunn Margit Andreassen endte på 22.-plass, Jori Mørkve på 26.-plass og Kari Eie Henneseid på 28.-plass. Alle skaffet seg verdenscuppoeng.

Ann Kristin Flatland ble nummer 48. På TV Sør og Fvn.no seinere i kveld kan du se hva Gro Marit Istad Kristiansen gjorde på da løpet gikk.