KRISTIANSAND: — Straffesaken er henlagt i det intet straffbart forhold ansees bevist, sier politiadvokat Ingrid Thorsen i en pressemelding fra Agder politidistrikt torsdag ettermiddag.

Den profilerte idrettsutøveren ble satt under etterforskning etter at han ble anmeldt av en 21 år gammel kvinne på Radisson SAS Caledonien Hotell forrige lørdag. Mannen ble løslatt søndag, men ble siktet for voldtekt.

Vil påklage

Kvinnens bistandsadvokat Mona Høiness er rystet over henleggelsen.

— Vi vil påklage saken til statsadvokaten, og det er trist at saken blir henlagt så raskt, allerede før det er påvist om min klient ble neddopet den aktuelle kvelden, sier Høiness til fvn.no.

32-åringens forsvarer, Sveinung Johnsen, fikk rede på henleggelsen like før politiet sendte ut pressemeldingen klokken 15.20. Han informerte sin klient, som naturlig nok mottok beskjeden med lettelse.

— Han er selvfølgelig glad. Politiet mener det ikke har skjedd et forhold som går under straffeloven, noe som betyr at det ikke en voldtekt har funnet sted. Det har min klient sagt hele tiden. Han har spilt med åpne kort og ble trodd, sier Johnsen.

32-åringen har hele tiden nektet straffskyld. Han har innrømmet seksuell omgang med kvinnen, men mener at det skjedde frivillig.

Politiets orientering er sendt ut på grunn av «den betydelige medieinteressen og oppmerksomheten som forøvrig har vært knyttet til saken», skrives det i pressemeldingen.

Blodprøve

Den 21 år gamle kvinnen har antydet i avhør med politiet at hun kan ha blitt dopet ned. Blodprøven hennes er sendt til Rettsmedisinsk insititutt i Oslo, og politiet har tidligere uttalt til fvn.no at det ville ta en til to uker før resultatet er klart.

— En blodprøve ville ikke hatt veldig stor betydning. Selv om blodprøven hadde vist stoffer i blodet, ville ikke det sagt noen ting om hvordan stoffene hadde kommet inn i blodet, sier Johnsen.

— Politiet tror ikke hun lyver, har de sagt til min klient. Etter at saken ble henlagt er hun naturlig nok likevel fortvilet, og føler seg sint, sier Høiness.

Det er foreløpig uklart hvor langt etterforskningen hadde kommet før siktelsen ble henlagt. Politiadvokat Ingrid Thorsen ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, og henviser bare til pressemeldingen. Heller ikke etterforskerne vil kommentere saken overfor fvn.no.

— Jeg må bare henvise til politiadvokaten, sier en av etterforskerne i saken til fvn.no.

Vil ha ro

— Vi må gå ut fra at politiet har gjort en grundig og profesjonell vurdering, sier forsvarer Johnsen, som legger til at den profilerte idrettsutøveren den siste uken har hatt det tungt.

— Han har levd under et sterkt press. Siden han er en profilert mann, har det gjort at presset er desto større for ham enn en menigmann. Jeg må berømme politiet for at de har jobbet så raskt. Hadde dette dratt ut i ukesvis, ville ikke presset blitt mindre.

Johnsen tror ikke en eventuell ankeinstans vil komme til noe annet resultat.

— Å anke er jo en rett fornærmede har. Men jeg hadde håpet at man nå kunne få ro rundt saken. Med en anke får vi en ny omgang, sier 32-åringens forsvarer.