-Han var på feil sted til feil tid, sukker mor Inger-Marie Tellefsdal med sønnen vel hjemme i Gjerstad til rekonvalens etter sjokkangrepet på åpen gate i Oslo natt til lørdag. Den tilfeldige passeringen av en gjeng med seks ungdommer, endte med at Peder ble stukket i ryggen — bare centimetere fra ryggmargen.

-Jeg opplever definitivt Oslo som en trygg by. Det er små sjanser for at noe slikt skal skje i utgangspunktet, og enda mindre sjanse for at det skjer meg igjen, konstaterer Peder. Han er personlig sekretær for byrådsleder Erling Lae i Oslo, og skal i kveld diskutere den økende gatevolden i hovedstaden i TV2s debattprogram "Tabloid". Her regner han med at det også vil bli gjort et poeng av at de seks guttene i 20-års alderen var av etnisk utenlandsk opprinnelse.

-Men det synes jeg er saken helt uvedkommende. Det er likevel viktig at den skyldige tas.

-Jeg kjenner personlig noen som har havnet lam i rullestol etter et en episode med umotivert vold, så det er klart at slikt setter en støkk i en. Men vi mennesker er slik skrudd sammen at når det ender bra, så får vi fort ting på avstand igjen, mener han.