KRISTIANSAND: — Med vårt klare syn på abort og homofili, vil vi ta en del velgere fra KrF. I tillegg konkurrer vi med Frp, sier Olaf Messel.

Han er førstekandidat for Demokratene i Vest-Agder ved høstens stortingsvalg.

I morgen deltar han sammen med et 60-talls andre utsendinger på partiets landsmøte i Bergen. Flere av sakene som skal diskuteres er rettet inn mot landets pensjonister.

Messel vil kjempe for at minstepensjonen skal økes fra dagens drøyt 100.000 kroner til lønnstrinn 1, som tilsvarer 164.000 kroner.

Partileder Vidar Kleppe ønsker for sin del at partiet skal gå inn for at alle pensjonister skal få feriepenger. Det er beregnet å koste tre milliarder kroner.

— Det er klart disse løftene koster penger. Men nå strømmer pengene inn i statskassa på grunn av økningen i oljeprisen, sier Kleppe.

I tillegg skal partilandsmøtet diskutere innføring av lovpålagte nasjonale standarder for sykehjemmene.

— Da ville pårørende som Svein Olaf Olsen i Kristiansand slippe å gå til kommunene med klagene sine. I stedet kunne de gå rett til Fylkesmannen, som kunne gripe inn direkte, sier Messel.

Han regner også med at landsmøtet vil vedta strenge bestemmelser på områder som innvandring og kriminalitet. - Dessuten skal voldsofres stilling styrkes. I dag tas det mer hensyn til de kriminelle, mener Messel.

Han mener partiet undervurderes på meningsmålingene.

— Vi er optimistiske og merker god stemning når vi snakker med folk på byen, sier han.

Demokratene stiller lister i alle landets fylker ved valget. Og på en måling foretatt i Hordaland fikk partiet 4,3%. Dette ville gitt førstekandidat Kleppe plass på Stortinget.

I dag er det tidligere Frp-representant Jan Simonsen fra Rogaland som bærer Demokrat-stempelet på Løvebakken. Han stiller også opp til høsten.

vidar.udjus@fedrelandsvennen.no