De ansatte i firmaet fikk gehør blant flertallet i Aust-Agder tingrett: "Flertallet ser det slik at tiltalte, i hans situasjon, ikke vil tjene på, men snarere bli skadelidende av, et fengselsopphold", skriver tingretten. Straffen ble utmålt til 30 dagers betinget fengsel — for tre tilfeller av konemishandling.

I det ene tilfellet skal ekteparets fire år gamle sønn ha sett på at far dro mor i håret, slengte henne i veggen og lo av henne. Ved en annen anledning gikk mannen løs på kona på en fest hjemme hos paret. En av gjestene som prøvde å gripe inn ble truet med slag. Det tredje tilfellet av vold inntraff på et utested i Grimstad. Også denne gangen grep mannen fatt i konas hår og ristet henne.

Lederen av Krisesekretariatet, Tove Smaadahl, bruker til Agderposten ordet "forkastelig" i forbindelse med at Grimstad-mannen ikke fikk ubetinget fengselsstraff.

— Domstolen sender her ut helt feil signaler. Hvis det skal være en formildende omstendighet at en mann leder et firma og derfor må slippe fengsel, så er det mange i vårt samfunn som bør få strafferabatt. Det er mange som har viktige oppgaver i samfunnet. De kan ikke slippe billigere i forhold til lovverket av den grunn, sier Smaadahl.