32-åringen fikk en varig nerveskade da tannlegen for fire år siden skulle trekke en av visdomstennene hennes.

– Det føles som en maur kryper og stikker i ansiktet fra morgen til kveld. Jeg skulle gjort alt i verden for å slippe dette, sa kvinnen ifølge VG i Kristiansand tingrett onsdag.

Kvinnen som på et tidspunkt var Årets fotofjes i Norge, er nå 50 prosent ervervsmessig ufør og sliter med psykiske plager. Tannlegen sa i retten at han hadde trukket tusen visdomstenner i sin karriere, og at det var første gang han hadde opplevd en slik skade.

Hans forsvarer, advokat Henning Borge, mener tannlegen ikke kan bebreides, og hevder det ikke er sannsynliggjort at kvinnens ansiktslammelser utelukkende stammer fra nerveskaden som hun fikk under behandlingen.

— Kun i 0,5 prosent av trekkinger av visdomstenner oppstår det skader. Pasienten har skapt et mer dramatisk inntrykk enn nødvendig av denne tanntrekkingen. Plagene hun har fått er ikke sannsynliggjort stammer alene fra nerveskaden, sier Borge.

Tannlegens forsikringsselskap avviste i januar 2003 at 32-åringen hadde krav på erstatning, ifølge VG. Det hevder at komplikasjoner kan oppstå under inngrep uten at tannlegen kan holdes ansvarlig. Forsikringsklagekontoret mente i år imidlertid at inngrepet var kjent som risikofylt i tannlegekretser, og at tannlegen kunne være ansvarlig. Dermed havnet saken i retten.