KRISTIANSAND: — Dette er helt uvirkelig. Dette er noe som ikke skal skje, sier Bjarne Vatne, regiondirektør i Kruse Smith, region vest.

Kruse Smith er Sørlandets største entrepenørbedrift.

Ifølge Stavanger Aftenblad var det en utstikker på pasienthotellet som raste sammen fredag formiddag. Bygget som raste sammen var på til sammen fire hundre kvadratmeter. Store krefter har tydeligvis vært i sving, og en konteiner som sto like ved ble knust.

Det var bygningsarbeidere i området da bygget raste sammen, men ingen av disse ble skadet.

Området er nå avsperret og først i dag vil politiet begynne å undersøke hva som har skjedd. I dag skal også Kruse Smith ha samtaler med de involverte for å prøve å finne årsaken til ulykken.

— Slike hendelser kan vi godt være uten, men det er viktig for bransjen at det kommer fram hva som har vært årsaken, sier Bjarne Vatne.

Selv om hendelsen er svært uheldig for Kristiansand-firmaet, er Vatne lettet for at det ikke kom noen til skade. Bare et par timer før ulykken skjedde, var det arbeidere i den øverste etasjen.

Vatne regner med at de vil koble inn Byggforsk når de begynner sine undersøkelser.

Kruse Smith vil begynne å undersøke bygget når politiet har avsluttet sine undersøkelser.

Sykehushotellet skal etter planen stå ferdig 7. april neste år og ligger i tilknytning til Universitetssykehuset i Stavanger.