KRISTIANSAND: Syv modeller har vært utstilt i Byhallen siden slutten av juni. Avstemningen skulle egentlig vært avsluttet i dag, men den er forlenget til å være åpen også i morgen, før presentasjonen tas bort og juryen avsier sin dom den 24. august. Etter folkeavstemning er det «Kristiansand Livsstilssenter» som er favoritten blant dem som har stemt. Med rundt dobbelt så mange stemmer som alternativ én, «Akvadranten», er det livsstil som spiller en viktig faktor hos folket.

I presentasjonen til «Kristiansand Livsstilsenter» heter det at «Ambisjonen for senteret skal være å få tak i tenåringene, friste barnefamiliene og utfordre 60-åringene til å dyrke kroppen».

Det har som mål å være forlokkende hele året for innbyggerne i Kristiansand og regionen. Som forlokkende feriested for turister skal «Kristiansand Livsstilsenter» konkurrere med «Gytjebad» i Polen, varme strender på Bali, samt «gi tilbud til 43 prosent av 40-åringer som ønsker å være mer fysisk aktive». Dette er det eneste av de syv alternativene som åpner for en løsning ved å beholde det gamle svømmehallbygget.

Arkitektene bak forslagene holdes hemmelig til juryen har kommet med sin endelige avgjørelse. Når dette er gjort skal forslaget opp i kommunalutvalget og kulturstyret. Deretter blir det lagt fram for bystyret i desember.

— Når dette er ferdig skal vi toppe alt av badeland i Norge. Ellers har vi bommet, sier prosjektleder Bjørn Larsen i Kristiansand Eiendom.

Han kan ikke garantere at juryen følger folkets røst. Juryen består blant annet av ordfører Jan Oddvar Skisland. Han vil ikke komme med noen kommentarer på enkelte av de syv forslagene, men uttaler seg på generell basis.

— Jeg er imponert over modellene. Det er lagt mye arbeid i hver av dem og vi har fått noen artige forslag å jobbe videre med, sier Skisland.

Juryen vil avgjøre ut ifra fire hovedkriterier:

Samlet aktivitetstilbud

Arkitektonisk utforming

Økonomi

Videre utviklingsmuligheter

Du kan finne informasjon om forslagene og avgi stemme i siste liten på www.kristiansand-badeland.no.

Jon Herland