KRISTIANSAND: Statens helsetilsyn gransker nå tannlegens praksis, men inntil videre vil han få fortsette sin virksomhet, skriver avisen.

Dette reagerer pasientombudet i Vest-Agder på.

Onsdag denne uken sendte Helsetilsynet et brev til tannlegen, der de ba ham svare på klagene.

Flere pasienter skal ha fått brukne kjeveben, mistet følelsen i deler av kjeven, fått store blødninger, intense smerter, redusert gapeevne og andre komplikasjoner etter å ha vært hos den aktuelle tannlegen, skriver VG. Tannlegen er også anklaget for å ikke ha brukt tilstrekkelig bedøvelse.

En av spesialistene som har uttalt seg til Fylkeslegen i Vest-Agder i en av klagesakene, skriver i sitt brev:

«Det operative inngrepet utført av tannlegen synes ikke å ha fulgt tannlegelige etiske normer og aksepterte prinsipper.»

Videre påpeker spesialisten at pasienten måtte gjennom et «smertehelvete» som følge av inngrepet, der det ble brukt så stor kraft at kjeven knakk, i følge VG.

Statens helsetilsyn mener imidlertid ikke at disse fem klagene er god nok grunn til å vurdere å kalle tilbake tannlegens rett til å praktisere.

— De forhold vi vil vurdere og de aktuelle reaksjonsformer fremgår av vår orientering til tannlegen. For øvrig har vi ingen kommentarer til saken, og anbefaler at pressen avventer den endelige avgjørelse, skriver avdelingsdirektør Jørgen Holmboe i Statens helsetilsyn i en e-post til VG.

Pasientombud Gunhild Solberg i Vest-Agder reagerer kraftig på at tilsynet ikke vurderer å frata tannlegen retten til å praktisere.

— Det er betenkelig hvor mye som skal til før tilsynet reagerer mot helsepersonell. Her ligger det fem alvorlige saker til grunn, og da synes jeg det er rart at de ikke vurderer å frata ham autorisasjonen, sier Solberg til VG.

Tannlegen sier til VG at han ikke har planer om å gi seg.

— Jeg har blitt gammel og har trappet noe ned, men har bestemt meg for å fortsette så lenge lysten er der. Jeg tar ett år av gangen, og ser hvordan det går, sier tannlegen. Han ønsker ikke å kommentere de mange pasientklagene.