Ikke alle bilister er like blide over syklister i veibanen. Det har både Grimstad Sykkelklubb og trafikkpolitisjefen opplevd.

Sistnevnte var selv ute og syklet ned Hellebakken ved Saltrød, og holdt i følge ham selv over 50 kilometer i timen. Etter en stund ble han stoppet av en svært hissig bilist som regelrett skjelte ham ut for å ikke bruke sykkelstien.

— Etter hvert fikk jeg flyttet ham til en busslomme, og da han hadde skjelt ferdig forklarte jeg at det var lov å sykle i veibanen. Og at jeg faktisk visste hva jeg snakket om siden jeg var leder for trafikkavdelingen i politiet, forteller Jensen til Agderposten.

Bilisten ble ikke lite lang i masken da han fant ut hvem han hadde prøvd å lære trafikkregler.

Kjør i veibanen

Jensen sier til Agderposten at syklister i høy fart burde bruke veibanen i stedet for sykkelstien, og at dette er helt lovlig. Sykler du i stor fart, kan det også være det tryggeste. På sykkelstien kan det også befinne seg barn og andre det er lett å kjøre på.

— Folk som trener med sykkel, og de som holder litt høy fart frem og tilbake til jobb, bør sykle i veibanen. I medvind og utforkjøringer er i hvert fall det tryggest, sier Jensen til avisen.

Også i Grimstad Sykkelklubb opplever de trakasseringen fra bilistene:

— Senest i forrige uker var det en som bråstoppet foran meg og truet meg på juling, forteller leder i Grimstad Sykleklubb Rune Andresen til Agderposten. Men han har loven på sin side, i følge trafikkpolitisjefen.