KRISTIANSAND: — Det var vært ei grei natt til lørdag totalt sett, men som alltid en del oppdrag politiet må ordne opp i, sier operasjonsleder Bård Austad i Agder politidistrikt lørdag formiddag.

Dette er politiloggen fra natt til lørdag:

Kristiansand kl. 00.10: En 20-årig mann ble pågrepet av en politipatrulje ved garasjeanlegget i Briggveien i Voiebyen. Han var åpenbart beruset og skjønte ikke hvorfor veien ikke gikk lenger. Politiet ble tipset av publikum og tok hånd om mannen. Han ble tatt med til legevakten for blodprøve.

Søgne kl. 00.30: Politiet fikk melding om fullt slagsmål på Høllen brygge. En patrulje kom til stedet, og fikk roet gemyttene. I følge politiet hadde det vært litt småknuffing. .

Arendal kl. 01.30: En mann i 20-årene ble tatt med av en politipatrulje etter bråk og knuffing i Friergangen ved kinoen. Han var bråkete i fylla, i følge politiet.

Flekkefjord kl. 02.15: To menn midt i 20-årene røk i tottene på hverandre ved et gatekjøkken i Flekkefjord sentrum. Kjæresten til en av mennene ringte politiet og tipset om at kjæresten var i ferd med å få juling. Patruljen kom kjapt til og to personer ble kjørt til legevakten med litt blod og sår. Politiet måtte være til stede på legevakten for å holde partene fra hverandre. De to har opplyst at de vil anmelde hverandre ved første anledning. Mennene er far Flekkefjord.

Lillesand kl. 02.30: En 17-åring fra Birkenes ble pågrepet inne på et vaskeri i byen. En turist så en person inne i vaskeriet midt på natta. 17-åringen er en kjenning av politiet. Han fortalte at han hadde tatt seg inn i vaskeriet for å vente på bussen. Han var i besittelse av gjenstander som stammet fra vaskeriet, så politiet antar det dreier seg om et innbruddsforsøk. Barnevernsvakta ble informert, og 17-åringen ble transportert til arresten i Arendal.

Grimstad kl. 02.30: Nattevakten på Grimstad hotell ringte politiet og fortalte om slåssing utenfor. En mann ble tatt med av politiet og anmeldt for brudd på bråk i fylla. Han hadde også vært innblandet i bråk tidligere på natta.

Åmli kl. 03.00: Politiet fikk melding om at en personbil hadde kjørt utfor på riksvegen i Åmli på vei mot Vegårshei. Noen personer var sett gående langs veien. Da politiets Risør-patrulje kom til stedet, fant de bilen, men ingen folk. Bilen stod farlig til for øvrig trafikk, så den ble fjernet.

Kristiansand kl. 04.00: To dansker ble innbrakt av politiet og siktet for ran av en person i Vestre Strandgate. Mennene er i 20- og 30-årene. Politiet hadde fått en melding en malvtime tidligere fra en person som var forfulgt av to dansker som slo etter ham og kastet ting etter ham ved Parko i Vestre Strandgate. Mannen ble med politiet for å se om de to lot seg spore opp, men de var ikke å si. Så kom det ny melding om slåssing i Vestre Strandgate hvor en person skulle ha blitt banket opp. Politiet kom fort til stedet og pågrep de to danskene. De skal ha truet mannen til å gi fra seg penger. Derfor er de siktet for personran. De to vil bli avhørt i dag.

Arendal 04.30: Politiet fikk melding om en båt som drev nedover Nidelva i Arendal. Påhengsmotoren gikk, og det var lys i baugen og inne i båten, men tipser så ingen folk. Båten drev mot Gjervoldsøy. Et redningshelikopter ble sendt ut fra Hovedredningssentralen på Sola. Klokken 05.10 var helikopteret og så at det var en person i båten. Det virket som båtføreren ikke hadde kontroll. Politiet rekvirerte Røde Kors-båten for å komme den omkring 25 fot lange båten i møte ved Vippa bro. 05.15 ble det rapportert at mannen satt til rors og kjørte i roligere tempo. En halvtime senere ble den åpenbart berusede mannen i 50-årene tatt av politiet og sendt til blodprøvetaking.

Tvedestrand kl. 07.30: En kvinne i 20-årene fra Bærum måtte avlegge blodprøve hos legevakten etter at hun kjørte en skjærgårdsjeep inn i hekken på en større båt med badeplaggform og gummibåt akter. Det ble en del skader på den store båten. Kvinnen var åpenbart beruset.

Kvinesdal kl. 08.15: En mann i 20-årene fra Kvinesdal kjørte utfor ved Statoil-stasjonen i i Kvinesdal. I følge politiet virket mannen forkommen og ble tatt med til legevakten for en sjekk

Arendal kl. 09.20: En personbil havnet i fjellveggen på strekningen mellom Strengereid og Goderstad ved Eydehavn. 09.20. En person ble lettere skadet og brakt med ambulanse i legevakten i Arendal.