KRISTIANSAND: – 17-åringen har sagt til politiet at han opplevde denne seksuelle adferden som rystende og krenkende. Han var sjokkert etter det han ble vitne til og følte det ubehagelig. Derfor anmeldte han også forholdet til politiet, sier politiadvokat Robert Hovland i Agder politidistrikt.

50-åringen ble pågrepet i svømmehallen onsdag. I går ble han avhørt av politiet og erkjente det han var siktet for. Politiadvokat Hovland gav mannen 5000 kroner i bot som han aksepterte.

Det var forrige torsdag ettermiddag at 17-åringen hadde vært og trent på treningsstudioet Nautilus som ligger i tilknytning til svømmehallen på Tangen.

– Inne i badstuen skal 17-åringen og 50-åringen ha vært alene da 50-åringen begynte å onanere. 17-åringen skal ha blitt nærmest paralyset av det han ble vitne til. Det har ikke vært noen fysisk kontakt mellom de to mennene eller noen tilnærmelser, sier Hovland.

– Hadde gutten vært under 16 eller 14 år, ville saken vært av en langt alvorlige karakter, legger politiadvokaten til.

17-åringen anmeldte den middelaldrende mannen til politiet samme ettermiddag som han var rammet av den seksuelt krenkende adferden.

– 17-åringen gav oss en god beskrivelse av mannen. Vi kontaktet svømmehallens ledelse og bad dem være observante og gi oss beskjed hvis en person som stemte med denne beskrivelsen dukket opp igjen. Det gjorde han onsdag ettermiddag. Da ble vi varslet fra svømmehallen og dro dit og pågrep mannen, forteller Vagle.

50-åringen fortalte politiet i går at han tidligere er bøtelagt for blotting for 15-20 år siden. Han er ellers ikke en kjenning av politiet. 50-åringen er ugift og bor i utkanten av Kristiansand kommune.

Bjørn Erichsen har vært arbeidsleder i Kristiansand svømmehall siden 2002 og jobbet før det i 15 år som badevakt siden 1987. – Fram til dags dato er jeg ikke kjent med noen andre saker av denne karakter. Det er vi glade for, sier Bjørn Erichsen.