KRISTIANSAND:

Det var klokken 00.40 16. mars i år at politiet fikk melding om en bil som sto og spant i en grøft ved Møvig skole. Patruljen som rykket ut fant en nå 47 år gammel mann bak rattet, og han var svært full. Blodprøven som ble tatt en time og ti minutter senere viste en verdi på hele 2,53. Denne tilstanden hadde mannen oppnådd ved å drikke øl og vin på fest samme kveld.

Mannens samboer har forklart at det var hun som hadde kjørt bilen slik at den havnet i grøfta på det vanskelige føret. Mazdaen var utstyrt med sommerdekk på snøføre. Etter utforkjøringen skal samboerne ha begynt å krangle om hvorvidt de skulle gå hjem eller forsøke å få med seg bilen. Samboeren tok med seg nøklene og gikk, men visste ikke at hennes berusede mann hadde sitt eget sett med bilnøkler i lomma.

Tiltalte har vedgått at han forsøkte å kjøre bilen opp av grøfta, men at den bare ble stående og spinne. Retten mener det er uklart hvem som egentlig kjørte bilen i grøfta, ettersom et vitne har sett en person gå ut av den fra passasjersiden og forlate stedet.

Tiltalte ble dømt til 75 dager i fengsel, ettersom dette er fjerde gang han tas for kjøring i påvirket tilstand. Sertifikatet er inndratt for fem år, og han er ilagt en bot på 5000 kroner. Med i dommen er også en tilleggsdom for trygdesvindel da han i fjor mottok 25.000 kroner i uberettiget sosialstønad. TORGEIR EIKELAND