Planen var å holde 32-åringen i varetekt frem til hovedforhandling førstkommende mandag. Men siden han satt varetektsfengslet i Åna fengsel på Jæren, bestemte ledelsen å ikke bruke penger på transporten frem og tilbake mellom Åna og Arendal, opplyste politiadvokat Leif Aleksandersen i forhørsretten i går. Helt overraskende ble dermed mannen forrige tirsdag sluppet løs fra fengselet.

Bare noen dager etter at han ble løslatt kom 32-åringen på ny med alvorlige drapstrusler mot eks-samboeren. Fordi 32-åringen tidligere skal ha gjort alvor av truslene sine, og banket kvinnen helseløs, tok ikke politiet sjansen på et det samme skulle skje igjen. I går ble mannen derfor på nytt varetektsfengslet for fjorten dager.

32-åringen har helt siden februar terrorisert den tidligere samboeren på det groveste, skriver Agderposten. Etter grov vold, knivtrusler og flere hundre trusselmeldinger på mobil toppet det hele seg i slutten av august da mannen forfulgte henne på vei hjem fra jobb. To uker tidligere hadde han fått streng beskjed av retten om ikke å oppsøke den tidligere samboeren sin, og Aust-Agder tingrett bestemte seg nå for å gi mannen fjorten dager i varetekt.

Blir han neste mandag dømt for volden og de mange truslene mot den tidligere samboeren sin, ønsker politiet at han nå går rett over på soning, skriver Agderposten.