Kristiansand: — Vi visste hele tiden at guttene kom til å bli store. Målene lå godt over gjennomsnittet gjennom hele svangerskapet, og vi har en jente fra før som veide over fem kilo da hun ble født. Men vi ble overrasket da legen som utførte keisersnittet sa at han aldri hadde sett så store tvillinger før, sier Frode Bjorvand og viser stolt fram de fine guttene som ble født på lørdag.

Navnene var klare på forhånd. Philip veide 4350 gram og broren Adrian veide 4170 gram. Begge var 51 centimeter lange.

Tungt

— Det var fryktelig tungt på slutten av svangerskapet, men jeg klarte å holde meg på beina til siste slutt. Jeg måtte lene meg bakover når jeg gikk for ikke å tippe framover. Men det verste var å komme seg opp av senga forteller en uforskammet opplagt mamma.

Hun er så vidt kommet i gang med ammingen.

— Men vi gir dem tillegg også, for at de skal få nok, forteller hun.

Guttene hadde ikke hastverk med å komme til verden og ble født bare en god uke før termin.

— Planen var at de skulle bli født på vanlig måte, men da den ene tvillingen snudde seg og ble liggende i seteleie ble det bestemt at de skulle taes med keisersnitt, sier den nybakte pappaen.

Paret ble ikke overrasket da de fikk vite på første ultralyd at de ventet to barn.

— Vi spøkte med det fra vi visste at jeg var gravid, vi hadde det på følelsen. Og farmor har ventet på tvillinger, siden vi har flere i familien, sier han.

Hjem til nytt hus

Storesøster, Synne (21/2) var gått hjem da Fædrelandsvennen kom på barselbesøk.

— Hun er veldig stolt. Og hun gleder seg til å få brødrene hjem. Vi flytter inn i nytt hus om noen uker. Heldigvis tegnet vi inn et ekstra soverom til gjester. Nå blir det brukt til barnerom istedenfor. Gjestene får sove i stua, sier Frode Bjorvand.

nina.nesheim@fvn.no