Arendal: — Vi skal vurdere alle forhold og prøve å finne ut av hva som har skjedd. Så vil vi ta stilling til om saken skal etterforskes, forklarer Bjørn Vikse, regionleder for Spesialenheten for politisaker region Sør.

Ulykken skjedde i 02-tiden tidlig i går morges. Slik det foreløpig har kommet fram startet det hele da en patruljebil oppdaget en bil som kjørte med skilter som var registrert til en annen bil. Patruljebilen kjørte opp på siden av bilen for å se hvem som kjørte. Da speedet mannen i 20-årene på.

— Patruljebilen fulgte etter, og det ble etablert stopp-poster for å prøve å stoppe mannen, forklarer Vikse.

Føreren kom seg forbi første post, men da han kom til den andre gikk det galt. En patruljebil sto med blålys på og sperret veien. Mannen ville ikke stoppe og prøvde å kjøre forbi i grøfta på siden. Bilen ble kastet opp i lufta før den landet på hjulene igjen og skjente ut i en åker rett ved. Her tok jakten slutt.

— Det pågår avhør av de tre tjenestemennene som var i patruljebilen. Foreløpig er dette en undersøkelsessak, og det er rutinemessig når personer blir skadet som følge av politiets tjenesteutøvelse. Hvorvidt saken skal undergå full etterforskning, vet vi i løpet av noen dager, forklarer Vikse.

Mannen i 20-årene ble fraktet til Sørlandet sykehus Arendal etter ulykken. Yngve Sporsstøl, assisterende lege på kirurgen forteller at tilstanden er stabil, og at mannen er lettere skadet. Han blir på sykehuset for overvåking i alle fall til i dag. LENE GUNVALDSEN