Statens forurensningstilsyn har ikke behandlet søknaden, men Norsk Institutt for vannforskning har gjort en analyse som konstaterer at dette ikke vil være noen alvorlig forurensningsfare.

De 200 tonnene i året vil bli sluppet ut på 15 meters dyp cirka 100 meter fra land ved Tromøy-sundet i Arendal. Når stoffet kommer ut i sjøen, vil det bli brutt ned, og i nedbrytingsprosessen blir surstoff forbrukt. Men NIVA mener oksygenforbruket ikke vil være noen fare for miljøet.

I legemiddelhåndboken går det fram at polyetylenglykol blir brukt til å skylle tarmer før operasjonen og at bivirkninger er kvalme og magesmerter:

Egenskaper: Inneholder polyetylenglykol og natrium— og kaliumsalter.

Indikasjoner: Tarmtømming hos voksne før kirurgi, koloskopi og røntgenundersøkelser.

Dosering og administrasjon: 4 poser løses i 4 liter vann. 250 ml gis hvert 15. minutt til alt er brukt.

Bivirkninger: Kvalme og oppkast. Abdominalsmerter.

Forsiktighetsregler: Graviditet. Ulcerøs kolitt. Diabetes mellitus. Redusert bevissthet. Hjerte-, og nyresvikt.

For spesielt interesserte kan vi sitere fra søknaden:

Tillatelsen gjelder utslipp i forbindelse med gjenvinning av silisiumkarbid og polyetylenglykol fra brukt skjærevæske fra wiresaging av Si-wafere til solceller. Bedriften har en midlertidig tillatelse av 10.09.04 til utprøving av gjenvinningsprosessen.

Bedriften mottar skjærevæsken i form av en slurry bestående av hovedsakelig PEG, vann, silisiumkarbid og silisium. Slurryen blir først separert til væske og faststoff. Faststoffraksjonen, som består av silisiumkarbid samt noe silisium, silika og jern, går til bedriftens ordinære prosessanlegg for mikrokorninger, mens væskefasen går til et gjenvinningsanlegg for PEG.