OSLO: Etter forslaget blir full kontantstøtte redusert fra 43.884 kroner til 39.636 kroner per år eller 3.657 til 3.303 kroner per måned. Samtidig varsler Bekkemellem en endring av selve kontantstøtteordningen.

– Forslaget medfører at kontantstøtte vil bli gitt til og med kalendermåneden før barnet fyller tre år, og at kontantstøtte for adopterte barn kan gis for maksimalt 23 måneder fra retten til kontantstøtte inntrer. Dette innebærer at kontantstøtte blir utbetalt for én måned mindre enn etter dagens regler og gir en årlig innsparing på 75 millioner kroner, heter det ei en pressemelding fra Barne— og familiedepartementet.

I forslaget til statsbudsjett foreslår regjeringen å bruke 7,6 millioner kroner mer til arbeidet mot fattigdom blant barn og unge. Arbeidet for lesbiske og homofile foreslås styrket med 1,9 millioner kroner i forhold til forslaget fra Bondevik-regjeringen, hvilket gir rom for økt driftsstøtte til magasinet Blikk og Landsforeningens for lesbisk og homofil frigjøring (LLH).

Regjeringen vil også sette av 1 million kroner til opprettelsen av en likelønnskommisjon, og øke bevilgningen til det nye statlige barnevernet med 150 millioner kroner ut over Bondevik-regjeringens budsjettforslag. Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem lover dessuten å intensivere arbeidet mot tvangsekteskap, kjønnslemlestelse og menneskehandel. (©NTB)