KRISTIANSAND: — Vi mener at han ikke har fått den undervisningen han har krav på. Det er spesielt de fundamentale manglene i lese- og skriveferdigheter som viser dette, sier 25-åringens advokat, Sven Morten Torsnes.

25-åringen har i voksen alder fått diagnosen ADHD, og dette mener Torsnes er forklaringen på mannes store lærevansker.

— Han hadde store lærevansker allerede fra første klasse. Siden han viste så lite fremgang som han gjorde, burde han blitt overflyttet til en spesialskole, mener Torsnes.

Mannen gjennomgikk en rekke tester opp i gjennom skolegangen. Han fikk også spesialundervisning gjennom hele skolegangen. På ungdomsskoletrinnet hadde han åtte timer spesialundervisning i uka.

Mangelfulle tiltak

— Vi mener dette var altfor lite. En test han tok etter niende klasse viste at han lå langt under normalnivået for en sjuendeklassing. Dette viser at tiltakene fra kommunen var altfor mangelfulle, sier Torsnes.

Kristiansand kommune mener på sin side at de ut fra forutsetningene har gjort det de kunne.

— Det er viktig å huske på at han ble fanget opp av systemet allerede fra første klasse, sier advokat i Kristiansand kommune Gro Hamre.

— Skolene hadde på den tiden ikke nok kunnskap om ADHD, og derfor mener skolen at de ut fra forutsetningene har gjort alt riktig, fortsetter Hamre.

Hamre trekker fram at det er veldig synd på personen det gjelder, men det skyldes at fagkunnskapen ikke var kommet lengre.

— Vi mener at han har blitt utredet skikkelig, og da har fått tilstrekkelig spesialundervisning. Det er derfor ikke noe grunnlag for erstatning, sier Hamre.