KRISTIANSAND: Den 38 år gamle parkeringsvakten tok jobben sin i parkeringsselskapet alvorlig. Parkeringsselskapet betalte blant annet en fire år lang år utdannelse på mannen. For 70.000 kroner skulle han blant annet lære om parkeringsregulering og parkeringsbestemmelser.

Men det han nå er siktet for er langt mer alvorlig enn feilparkeringene han selv ga bøter for. På fengslingsmøtet mandag denne uka bekreftet han at han hadde stukket av med et sted mellom 800.000 og 1,2 millioner kroner.

Har fått munnkurv

I går var parkeringsvaktene på jobb som vanlig, men de var ikke spesielt lystne på å fortelle om hvordan arbeidsdagen har blitt etter at kollegaen deres ble tatt for svindel.

Ledelsen i parkeringsselskapet har nektet alle de ansatte å snakke med pressen om saken. Til og med de tillitsvalgte har fått munnkurv. Kommunens hovedtillitsvalgte, Trond Blattmann, var i går i samtale med ansatte på parkeringsselskapet, men heller ikke han vil si noe om hvordan de takler den høyst spesielle situasjonen.

Daglig leder Raymond Solaas karakteriserer situasjonen som «uvirkelig».

— Vi er i sjokk. Siktede er en hjelpsom og omgjengelig person. Vi har basert driften på tillit og gode rutiner. Motivet er uklart. Det er uvirkelig det som har skjedd, sier han.

Nå vil selskapet gjennomgå rutiner og gjenreise tilliten.

Solaas sier selskapet i dag har en rimelig klar formening om hvordan siktede har gått fram da han tappet de gamle parkometrene for millionbeløp.

Falske nøkler?

— Vi er overrasket over måten underslaget er gjort på - og ikke minst beløpets størrelse. Av sikkerhetsmessige årsaker kan jeg imidlertid ikke gå nærmere inn på dette. I utgangspunktet skal ingen ansatte være i kontakt med penger i forbindelse med tømming. Beholderen leveres i banken, som har nøklene, sier han.

— Kan siktede ha skaffet seg falske nøkler?

  • Det kan jeg ikke kommentere av hensyn til etterforskningen, sier Solaas.

— Det finnes ikke telleverk i de gamle stolpeparkometerne. Betyr det at det ikke føres kontroll med hvor mange penger det er i automatene?

  • Av hensyn til rutiner og sikkerhet kan jeg ikke si noe her, sier en meget ordknapp daglig leder.

Han sier parkeringsselskapet ikke har hatt noen indikasjoner på at det foregikk underslag. - Vi har oversikt over hvor mye penger som kommer ut fra parkometrene, som blir tømt hver dag etter oppsatte rutiner, sier han.

Det er i dag 220 gamle parkometre i Kristiansand.

De siste årene har p-selskapet lagt ned flere hundre slike parkometre kontinuerlig.

— Nå intensiverer vi dette arbeidet der det er hensiktsmessig, sier Solaas.