ODDA: Det er mistanke om promille hos piloten. Det er rutinemessig tatt alkoholtest. Vi vil imidlertid ikke kunne slå fast de endelige resultatene fra testen før om noen dager, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt Ronny Lentføhr tilVG.

Etter det avisen erfarer viser de foreløpige testene en høyere promille enn det som er tillatt. Ifølge Luftfartstilsynet er promillegrensen for både piloter og kabinpersonalle i fly og helikopter 0,2.Både de fire passasjerene og piloten kom fra helikopterstyrten lørdag morgen uten alvorlige skader. Havarikommisjonen kom til stedet rundt klokken 14 i dag, og skal granske hva som har skjedd.

Preget pilot

Det er Fonnafly som eier det styrtede helikopteret. Det har ikke lykkesBTå få kontakt med Fonnafly etter at politiet bekreftet mistanken om promille.

Men daglig leder Sverre Underbakke kom til Røldal tidligere i dag for å sette seg inn i hendelsesforløpet.

— Det kan se ut som om piloten lyktes i å holde helikopteret i balanse og foreta en hard landing, fortalte han da.

Ut ifra hvordan vraket ser ut, mener han at helikopteret traff bakken med meiene først og deretter veltet over på siden.

Piloten var tydelig preget av hendelsen.

— Natrulig nok i en slik situasjon. Det kunne gått mye verre, så er det ikke slike ting man prater om. Det er tøft, du blir preget, sier Underbakke.