Lillesand: — Nå er det tapas som er populært, sier Alice Furuberg, den danske kokekonen med spanske aner som bor på Justøya i Lillesand.Hun steker gambas med hvitløk og chili. Hun ruller seranoskinke rundt oliven og serverer gulrotsalat med spisskum så den trauste rotfrukten smaker eksotisk i den norske høsten.- Det ligger nok i blodet, ler Alice og forteller om en spansk sjømann som feiet over Danmark for noen hundre år siden, traff en dansk pige og forsvant. Siden har ingen sett ham.- Jeg snakker ikke spansk, men jeg drar til Spania på nyåret for å lære mer om tapas, sier Alice. Hun skal til Torremolinos der det er en masse kurs man kan hive seg på for å lære å lage tapas. Disse smårettene som spises med fingrene og gjerne serveres sammen med en aperitiff i Spania. Det blir som en liten rundreise i det spanske kjøkken.Dette serverer Alice på sitt trivelige kjøkken på Justøya med utsikt til Blindleia som ligger stille i høstsolen. Hun trives med å lage mat og stelle til fest for folk. Gjerne når gode venner samles og vertinnen ikke har løpe rundt å lage mat og servere.- Hun skal slappe av. Jeg gjør alt fra å kjøpe inn, lage mat og dekke bordet til å vaske gulvet når festen er over. Folk har god råd og full jobb, de synes det er hyggelig å sitte ved bordet sammen med gjestene sine, forteller Alice.Hun stortrives når hun kan lage mat og hygge til mennesker. - Tapas er veldig enkelt og uhøytidelig. Det skal være mange småretter, men ofte blir det store middagsretter, sier hun.Alice har laget ti forskjellige tapas til oss, og innen vi er ferdige med å smake på alle ti er i hvert fall jeg ganske god og mett.Ingen kan si at det er fort gjort å lage all denne maten, men det er hyggelig å lage den, og utrolig godt å spise.Tapas serveres gjerne sammen med en spansk rødvin eller en tørr sherry.