KRISTIANSAND: — Legemsbeskadigelse, som dette er, fører til ubetinget fengsel ut fra den rettspraksis Høyesterett har lagt seg på, sier politiførstebetjent Paul Magne Lunde ved Kristiansand politistasjon.

Det var uoverensstemmelse om oppgjør for 5-10 gram hasj som gjorde at de tre tok seg inn i huset på Torridalsveien natt til forrige mandag. Det vil si at uenighet om noen hundrelapper utløste volden.

De to mest aktive var en 18-åring og en 21-åring med norsk opprinnelse. Også en 25-åring av utenlandsk opprinnelse var med, men han var mer perifer i selve hendelsen.

— De angrer på at de tok en uskyldig person, sier Lunde.

Politiet fikk tak i ham de tre egentlig skulle ta.

— Først sa han at han ikke kunne skjønne hvorfor de var ute etter ham. Han tok imidlertid kontakt med oss igjen og fortalte om narkotikaen som kunne ligge til grunn. Det gjorde at vi kunne pågripe de tre, to på mandag og den siste onsdag, forteller Lunde.

Roar Nilsen sier han er glad for at saken er ordnet opp i.

— Jeg synes det var fint at han som skulle tas hjalp politiet med å finne fram til gjerningsmennene. Jeg kjente dem ikke igjen på bilder jeg ble vist hos politiet, sier Roar Nilsen.