KRISTIANSAND: — Jeg inngikk en leieavtale med en student og familiefar som fortalte at lokalet skulle brukes til trening. Vi gjorde en vanlig bakgrunnsjekk av leietager og fant ikke noe negativt. På det tidspunkt var jeg ikke klar over at leieforholdet kunne knyttes opp mot Mongols. Da jeg ble gjort oppmerksom på dette av politiet, ble leieforholdet straks avviklet, forteller Drivenes. Han sier det ble gjort noe oppussing av lokalet fra leietakeren.

— Lokalet ble aldri tatt i bruk av leietakeren. Kontrakten er annullert, og det er ikke lenger noe utleieforhold, sier Drivenes.

Kommunen gikk til Drivenes

— Kristiansand kommune gjorde en formell henvendelse til Drivenes og ba ham om ikke å inngå noen leieavtale med Mongols. Det er kommunens offisielle holdning at ingen bør inngå avtaler med Mongols om utleie av lokaler, sier rådmann Tor Sommerseth.

Mongols inngår aldri avtaler om leie av lokaler i klubbens navn. Det er alltid privatpersoner som inngår avtalene.

Politiet bekymret

Overbetjent Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon sier at politiet var bekymret over at Mongols hadde fått leie lokaler for etablering av et kampsportssenter.

— Slike tiltak kan bidra til økt rekruttering, og vi vet at miljøet i og rundt denne klubben består av kriminelle personer som er dømt for vold. Det er et paradoks at klubben skulle fått anledning til å etablere et kampsportssenter når vi vet hvilken sammensetning klubbens medlemsmasse har i Kristiansand. Flere er dømt for grov vold, og senest i forrige uke var to av klubbens medlemmer i retten tiltalt for vold, fremholder Eriksen.

Nært samarbeid

Han sier det er et nært samarbeid mellom politiet og Kristiansand kommune i arbeidet med å begrense utviklingsmulighetene Mongols har i Kristiansand.

Norgespresidenten i Mongols, Bjørn Richard Støle, bekreftet overfor NRK Sørlandet i slutten av forrige uke at klubben skulle etablere kampsportssenteret i Kristiansand. Han presiserte da at ingen har noe å frykte i forbindelse med denne etableringen. - Det er en helt legitim kampsportsklubb, understreket Støle overfor NRK.

Nå er det klart at Mongols ikke får etablere seg på Lund i Kristiansand.