— KrF har programfestet rettighetene til homofile par. Hva synes du om det?

— Det viktige for oss er at vi har laget en klar definisjon av at ekteskapet er mellom mann og kvinne. Men vi er også opptatt av at de som velger andre samlivsformer, skal få sikret sine rettigheter.

- Er dette en oppmyking?

— Det er det absolutt ikke. Dette har vært et prinsipp for partiet over lang tid, og noe vi er samstemte om.

- KrF vil bruke 13 milliarder på barnefamiliene. Hvor går grensen for hvor mye barnefamiliene skal ha?

— Utgangspunktet for vår satsing er at en god barndom varer livet ut. Å bruke 13-15 milliarder på et statsbudsjett som har steget med 300 milliarder de siste årene, blir ikke for mye. Vi står oppreist for prinsippet om at barna er vår viktigste ressurs.

- Kan KrFs familiepolitikk føre til at flere kvinner blir hjemme med barna?

— Jeg tenker annerledes. Det er familiene selv som skal organisere hjemmet og vi skal bidra til at de får reell valgfrihet. Hvis vi lager ordningene slik at alle må i barnehage, fratar vi foreldrene et viktig valg. Det er ikke riktig.

- Partiledelsen har sagt at det er lite realistisk å gå i regjering med Frp. Men er det en mulighet for at dere gjør det?

— Ja, det er en mulighet for det, og den muligheten er historisk. Vi har tidligere sagt at det er umulig, men denne gangen setter vi døra på gløtt. Det understrekes av at vi sier at vi skal samtale med alle, men at valgresultat og sakene avgjør. Men vårt primære mål er samarbeid mellom Venstre, Høyre og KrF

- Har partiledelsen lagt seg på en for restriktiv linje overfor Frp?

— Nei, jeg støtter den linja hundre prosent. Men dette er også en historisk mulighet til en bred regjeringsdannelse der også Frp er med.

- Hvordan forklarer du at KrF ligger så lavt på meningsmålingene?

— Jeg tror det henger sammen med en generell utvikling mot et mindre pluralistisk samfunn med en mindre tydelig enhetskultur. Det gjør et kristent verdiparti ikke så lett klarer å trekke velgere. Situasjonen er også annerledes enn på 90-tallet da det var et sterkt sentrum, vi hadde en statsministerkandidat og klare vinnersaker.

- Hva blir de tre viktigste sakene for KrF i Vest-Agder?

— En bedre stamvei der E 39 er hovedsaken, en familiepolitikk med økt valgfrihet og kristendommens betydning. Da tenker jeg på innholdet i skolen og å tilrettelegge for at den kristne kulturarven blir synlig.

- Hvis KrF kommer i regjering. Hvilket samferdselsprosjekt i Vest-Agder må dere får satt i gang de første fire årene?

— Vi må få planlagt Kristiansand – Lyngdal som firefeltsvei og vi må få satt i gang byggingen.

- Journalister får bestille alkohol på landsmøtemiddagen. Hva synes du om det?

— Det har jeg ikke så sterke synspunkter på. Det er mer for å legge til rette for våre gjester. Men det er viktig at KrF markerer at partiets arrangementer for egne tillitsvalgte er alkoholfrie.