SØGNE: — Vi starter med avhør av berørte parter i dag, fredag, sier etterforskningsleder Jan Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.

Men det kan ta tid før kriminalteknikere får satt i gang undersøkelser for å finne svar på hva som forårsaket brannen i feriestedet som tilhørte forfatter Vilhelm Krag.

Ikke prioritert

— Hva gjelder teknisk, så er det så presset på gjøremål at de neppe kommer i gang med undersøkelser før over påske, sier Thorsen, som forklarer at det er mange og tunge saker som gjør at de ikke har anledning til å prioritere "Havbukta".

— Foreløpig er vi i alle fall der at vi må vente på den biten, sier Thorsen.

Mannskap fra Kristiansandsregionen brann- og redning holdt det gående med etterarbeid på brannstedet gjennom hele torsdag kveld, etter at brannen var slukket, og gjennom natten til fredag.

Reddet ut i natt

— Vi var ute torsdag kveld med nye mannskaper for å avløse de som hadde holdt på fra starten av. Det har vært folk der i hele natt som har drevet på med restverdiredning. De har båret ut bøker og alt av inventar som det var mulig å redde. Nå tror jeg alt som kan reddes skal være ute av det brannherjede huset og tatt vare på, opplyser Ekse.

Han sier det er tankekors at om det var installert et varslingssystem i den fredete bygningen, kunne utfallet vært annerledes.

— Hvis det var installert et varslingssystem, kunne vi rykket ut og vært der tidligere, sier Ekse.