AGDER: Selv om temperaturen holder seg lav, skinner i det minste sola ned på Sørlandet den kommende uka.

— Det ser fortsatt veldig fint ut med sol fra skyfri himmel, men det er ikke den store varmen, sier Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt til Fædrelandsvennen.

Natt til søndag sank temperaturen ned til minus ti på Kjevik. På dagen steg den til rundt tre grader.

- Ikke noe å rope hurra for

— Det er ikke akkurat noe å rope hurra for den 31. mars, sier meteorologen.

Og slik vil værbildet holde seg, kanskje helt til midten av april, med minus fem til åtte grader om nettene, og rundt tre til fem plussgrader om dagen.

Meteorolog ved StormGeo, Beathe Tveita, ser heller ingen store endringer i temperaturen. Det holder seg kaldt langs kysten, og enda noe kaldere i innlandet og i fjellet.

— Det vil fortsatt være ganske fint vær med masse sol og ingen nedbør. Fra midten av uka vil det kanskje bli litt mer vind, men det er generelt rolige vindforhold framover, sier Tveita til Fædrelandsvennen

- Kaldt i hele Nord-Europa

Det skulle egentlig vært mye varmere i utgangen av mars.

— Normalt sett skulle temperaturen ha steget litt for hver dag, men det holder seg på rundt tre til fem grader så langt varselet rekker, sier Terje Alsvik Walløe.

Men det er ikke bare i Norge at den varme våren lar vente på seg.

— Det er en kald luft over hele Nord-Europa, så du må reise sør for alpene for å finne vårvarmen, sier Alsvik Walløe.

Fine kjørforhold i fjellovergangene

Begge meteorologene melder fine kjøreforhold for fjellfolket som vender påskebrune neser hjemover.

— Det er generelt det samme værforholdet på fjellet som i lavlandet, og det er fine forhold i fjellovergangene, sier meteorolog Beathe Tveita.

— Det er like fint på Hovden som lenger sør, så hyttefolket skal få gode kjøreforhold nedover, bekrefter Terje Alsvik Walløe.