SOL, SOL, SOL: Simon Abrahamsen og August Sællmann kan glise om kapp med solen resten av påsken. Foto: Torstein Øen
BLÅ HIMMEL: Det har vært blå himmel på Hovden i en uke, og det fortsetter en uke til, ifølge meteorologene. Noen skyer kan det likevel bli innimellom. Foto: Torstein Øen
SATSER: August Sællmann tar sats og hopper i terrengparken på Hovden. Foto: Torstein Øen
HØYT: August Sællmann med Hovdenut i bakgrunnen. Foto: Torstein Øen
KØ: Det samlet seg tidlig mye folk i alpinsenteret Skjærtorsdag. Foto: Torstein Øen
PÅ VEI: Stolheisen løfter folk til fjells i drømmevær. Foto: Torstein Øen

BYKLE: - Det er veldig gøy. Fine forhold og fantastisk vær, sier kameratene August Sællmann og Simon Abrahamsen fra Kristiansand.

De var på plass i bakken da trekket åpnet på Hovden klokken 09.30, og trikset i terrengparken på skisenteret. De koste seg i sola, og kan ifølge meteorologene fortsette det ut påskeuka.

Store forskjeller

— Det blir fint i dag også, sier vakthavende meteorolog Pål Evensen ved Meteorologisk institutt. De som våknet på Hovden eller andre vinterdestinasjoner i Agder trenger neppe hans ord for å få bekreftet finværet. Øverst i Setesdal var det i dag tidlig ikke en sky å se, sola skinner og det er minimalt med vind. Slik har det stort sett vært i en uke nå. Det er iskaldt om natten og morgenen og mildt om dagen.

Klokken 8.00 torsdag morgen var det 20 kuldegrader ved målestasjonen på Hovden. Men temperaturen steg raskt utover formiddagen. I skibakken var det mildt og de som satte seg i solveggen kunne raskt lette på antrekket.

SVEVER: Simon Abrahamsen i svevet i terrengparken på Hovden. Foto: Torstein Øen

Fortsetter— Selv om det er lave temperaturer, så varmer sola veldig godt. Vi har passert vårjevndøgn, og da er det gjerne store forskjeller på dag og natt under slike høytrykk som det er nå, sier Pedersen. Onsdag skilte det 22,9 grader fra kaldeste nattetemperatur på – 26 til – 3,1 som det mildeste på dagen. I sola, der de fleste på fjellet tilbringer dagen, har det føltes mye varmere.

De kalde temperaturene gjør at snøen ikke smelter, og det er særdeles flotte skiforhold både i terrenget og i alpinbakkene. Alle 34 nedfarter i alpinsenteret er åpne. Det ligger 85 centimeter med snø og det er preppet 156 kilometer med langrennsløyper.

Pål Evensen sier at det kalde, men fine været skal fortsette.

— Langfredag kan jeg ikke love skyfri himmel hele dagen. Men det blir lange perioder med sol, og det fortsetter. På mitt helt ferske langtidsvarsel ser det fint ut en hel uke til, sier Evensen.