Vilanova har vært i New York siden januar. Der har han fått strålebehandling og kjemoterapi for halskreft. Ifølge Mundo Deportivo gjenopptar han trenergjerningen i Barcelona tirsdag neste uke.

Assistenttrener Jordi Roura har midlertidig ledet storklubben i Vilanovas sykefravær. Det har gitt varierende resultater. Barcelona tapte 1-3 for Real Madrid i semifinalen i den spanske cupen forrige måned. Fire dager senere ble det et nytt tap (1-2) mot erkerivalen i serien.

Likevel har Roura klart å opprettholde en klar serieledelse på 13 poeng. Han tok også Barcelona videre til mesterligaens kvartfinale etter å ha vendt 0-2 til 4-2 sammenlagt mot italienske Milan.

— Tito er fundamentalt viktig for oss. Vi kan nesten ikke vente på å få ham tilbake. Jordi har gjort en god jobb, og vi har respekt for ham, men Tito er hovedtreneren vår, sa Barcelona-forsvarer Javier Mascherano nylig.

I forrige uke bekreftet Barcelona-president Sandro Rosell at Vilanova også er klubbens hovedtrener neste sesong. Han tok over for Pep Guardiola i juni i fjor etter fire år som hans assistent. (©NTB)