MINNE: Bjørn Egner, "tante Sofie" og Dyreparkens Per Arnstein Aamot ble tildelt de første eksemplarene av Egner-frimerkene i ramme. Foto: Hans Jacob Brekke
SANG: Tante Sofie fikk brev fra politimester Bastian, med beskjed om å synge en sang på markeringen. Foto: Hans Jacob Brekke

KRISTIANSAND: — For oss er det en ære at Posten hedrer vår far på denne måten, sier Thorbjørn Egners sønn, Bjørn, og avduker to frimerker utenfor postkontoret i Kardemomme by.

For andre gang preger multikunstneren frimerkene i Norge. Første gang var i 1984 med egne Egner-tegninger. I år er det hundre år siden forfatteren ble født og han vil igjen pryde konvolutter over hele landet. Denne gangen med sitt eget ansikt på det ene frimerket.

— Han syntes nok det var viktigere med fokus på det han hadde laget, enn seg selv. Men jeg er helt sikker på at han ville satt pris på at jubileet markeres på denne måten, sier Bjørn Egner.

- Nesten kongelig

— Det er et trangt nåløye. Du må nesten være kongelig for å komme på frimerke to ganger, men det har Egner gjort. Det viser hvilken posisjon han har i landet, sier informasjonssjef Jørn Michalsen i Posten.

Markeringen var lagt til Kardemomme by i Dyreparken. Og under avdukingen dukket også tante Sofie opp, og avbrøt i kjent vaktmesteren-stil.

— Alt er bare tøys og tull, proklamerte hun.

Postkontoret gjenoppstår

Postkontoret i Egner-byen fungerte de første årene som et vanlig postkontor midt i turistattraksjonen, men ble etter hvert nedlagt som mange andre distriktskontorer.

I sommer gjenoppstår imidlertid kontoret.

— I anledning jubileet vil postkontoret være åpent fra juli. Så da kan besøkende sende brev med poststempel fra Kardemomme by, forteller administrerende direktør Per Arnstein Aamot i Kristiansand dyrepark.