Her oppe i toppen av treet satt Tikki. Brannvesenet kom barna og katten til unnsetning første påskedag. Foto: Siv Pettersen

KRISTIANSAND: — Vi hadde vært ute og lekt nede ved Frikirka. Så hørte vi mjauing oppe i treet. Vi gikk for å se etter den, forteller Emma, som holder Tikki.

— Vi prøvde å komme opp i treet, men så ringte vi heller til mamma, sånn at hun kunne ringe til brannvesenet, forteller Emma.

Reddet

Espen Tingsaker og Glenn Lunden i brannvesenet kom barna og katten til unnsetning første påskedag. Her har de hentet ned Tikki fra tretoppen. Foto: Siv Pettersen

Men før mamma rakk å ringe, kom den største stigebilen både katten og barna til unnsetning.— Det gikk noen andre forbi også, som sikkert hadde ringt, sier Maren.

— Brannmennene gikk helt opp og hentet ned katten fra treet, forteller Elias.

— Det var en gammel dame der som sa at de hadde hørt noen lyder fra treet onsdag, og at katten kan ha vært der oppe siden da, forteller Elise.

Tikki

Sammen med mamma Siv Pettersen tok de fire barna ansvar for katten da brannvesenet hadde hjulpet den ned. Nå håper de eieren melder seg.

— Det er en jentekatt, sier Emma.

— Og så har den blå øyne, sier Elise.

— Den er veldig snill og kjælen, sier Maren.

— Vi kaller den for Tikki. Og den var kjempesulten, sier Emma.

— Den har spist fem ganger, forteller Elias.

— Den fikk maten til Grusomme Gabriel, sier han.

- Hvem???

— Katten vår. Den heter Grusomme Gabriel. Det er en gutte-katt. Og de er blitt venner, sier Emma og ler.

Hvem sin katt?

Nå håper mamma Siv Pettersen at Tikkis eier melder seg.

— Vi har tatt kontakt med Dyrebeskyttelsen. Men de hadde ikke fått melding om noen savnet katt. Så nå håper vi noen kjenner igjen Tikki, og kan komme og hente henne, sier hun.